2013. április 23., kedd

Hamarosan egy újabb nagyszerű teával bővül kínálatunk!

Maytenus ilicifolia - Az új tea felüdülést hoz életünkbe!



Maytenus ilicifolia a brazil esőerdőkből származik, fogyasztása  optimizmust és boldogságot ad.
Dél-Amerika sok növényt rejt, amelyek pozitív hatással vannak az emberi egészségre. Ezek közül az egyik az örökzöld fa cserje, a Maytenus ilicifolia. Előfordulása erdős és füves területen egyaránt jellemző Braziliában, Paraguayban, Uruguayban és Argentínában. Jellemzője, hogy bőrszerű levelei vannak, amiknek szélei tövisesek. Sárga-zöld a virágzata és narancssárga a gyümölcse. A Guarani indiánok főleg emésztési zavarokra, gyomorfekélyre használták, emellett alkalmazták sebek gyógyítására, kiütések és bőrbetegségek kezelésére. A kutatások később megerősítették, hogy rákellenes, reuma ellenes, hormon rendszer szabályozó és fiatalító hatással rendelkezik.

Származási hely: Brazília

Növényi részek: levél

Elkészítés: 3/4 liter vízzel felöntünk 3 teáskanál szárított gyógynövényt, forrás után még hagyjuk a tűzön 3 percig, majd szűrjük le. 2-3 három héten át alkalmazzuk, majd egy hét szünetet tartsunk.
.
A főzet hatása: Maytenus ilicifolia levelek tartalmaznak fitoösztrogént, amely a hormon rendszert teszi rendbe, beállítja a menstruációs ciklust, enyhíti a hőhullámokat a menopauza tüneteit. Csökkenti a csontritkulás kockázatát és a lassítja öregedést. Kalciumot és a magnéziumot tartalmaz, amely összetevők kihatnak a csont szilárdságára, a porc rugalmasságát erősíti, csökkenti az alsó végtagok duzzadását. Kutatások bizonyítják, hogy tumorellenes, különösen jó eredményeket értek  el azokban az esetekben, amikor bőrrák és leukémia alakult ki. A Maytenus nyugtatja a pszichét és enyhíti a fájdalmat. Szabályozza az emésztést, csökkenti a gyomor savtúltengését és a gyomorégést, enyhíti a görcsöket.


Támogatja az anyagcserét, tisztítja a vesét, segít kiválasztani húgysavat a szervezetben. Csökkenti az asztma és más légzőszervi problémák tüneteit.


Alkalmazása:
- Menstruációs problémák, klimax
- Emésztési zavar, gyomorfekély, nyelőcső reflux (gyomorégés), puffadás, székrekedés
- Anti-tumor hatások (bőr, vér)
- Ízületi gyulladás, reuma, csontritkulás
- Asztma
- Alzheimer-kór
- Gyulladás és gyógyuló sebek, fekélyek
- Pszichológiai problémák, nyugtatja, javítja a memóriát és a koncentrációt
- Antioxidáns, lassítja a sejtek öregedését
- Csökkenti a magas vérnyomást (tágítja az ereket)
- Erősíti a szervezet védekező képességét
- Tisztítja a vért, méregteleníti a májat és a vesét

Ellenjavallatok:
Nem alkalmas a gyermekek, terhes és szoptató nők esetében. Tartalom: 105 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése