2011. augusztus 16., kedd

Chanca Piedra - Kőtörő fű tea

A kőtörőfű hatásai


Így mutatja be a gyógynövényt a Nők Lapja Café blogján Gauranga Das, ájurvéda-tanácsadó a Bhumiamalaki - a máj doktora című blogbejegyzésben:

"Ez egy nagyon kesernyés ízű, kisméretű cserjés növény; valóban csodás gyógynövény, kitűnően alkalmazható a különféle májproblémákra, valamint remekül lehet még alkalmazni az epe- és húgykő kitisztítására is.

Közismert név: Phyllanthus, Kőrontó
Szanszkrit név: Bhumiamalaki
Latin név: Phyllanthus amarus / Phyllanthus niruri (helytelen elnevezés) – Folium (Euphorbiacea) 

 

Gyógyhatások: Vírusölő, májvédő, epehajtó szer, vizelethajtó, kőkihajtó szer, vértisztító szer, immunrendszer szabályozó, köhögés elleni szer, vérzéscsillapító

Indikációk:

Máj: A ranjaka pitta egyensúlyozásában játszott szerepe elősegíti a vírusos és a krónikus hepatitisz kezelését, valamint epehajtó szerként is használják. Igen jól alkalmazható az epekő tisztításában és kialakulásának megelőzésében. Embereken végzett klinikai vizsgálatok azt igazolják, hogy ennek a gyógynövénynek a használatával javul a májműködés és enyhül a hepatitisz által okozott kórtünet.



Emésztés: Az a tulajdonsága, hogy képes kitisztítani a pachaka pitta súlyos felgyülemlését, jótékony hatással van az olyan emésztőszervi rendellenességekre, mint a gyomorsavtúltengés, a gyulladás és a vérhas.

Bőr: Abban az esetben használják, amikor a bőrgyulladás oka a májra vezethető vissza. Olyan esetekben külsődlegesen is alkalmazzák, mint bőrkiütés, felpüffedés és viszketegség.

Immunrendszer: Alkalmazható legyengült immunrendszeri rendellenességeknél; elsődlegesen az olyan vírusos megbetegedéseknél, mint a krónikus fáradtság szindróma (CFS), HIV fertőzés, influenza, herpesz.

Nőgyógyászat: A magas pitta szint miatti, túlságosan erős vérzés esetén alkalmazzák. Kitisztítja a gyulladást a hasüreg tájékáról, és így lecsökkenti a vérbőséget, a fehérfolyást és a fájdalmas vizelést.

Vizelet: Hatékonyan kitisztítja a húgyrendszert a kövektől és a vesehomoktól. Hasznosítható még cukorbaj esetén, és a vér cukorszintjének lecsökkentésében is.

Elkészítése: Egy liter forrásban levő vízbe tegyünk 1-2 kanálnyi teát, 5 percig lassú tűzön főzzük, majd szűrjük le.
Fogyassza naponta háromszor, legalább 1 hónapig, vagy a panaszok megszűnéséig.

Tea űrtartalma: 105 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése